Traduir des de la vora

2022

Vídeo

Presentat entre el 5 i el 10 de juliol de 2022 a l’Heritage Centre de Ledbury, i entre el 13 i el 15 de juliol, a l’Inigo Rooms, Somerset House, de Londres, com a part de l’exposició itinerant “Experiential Translation“, a cura de Ricarda Vidal i Madeleine Campbell, i amb el suport de l’Art and Humanities Research Council UK.

“Traduir des de la vora” és la continuació d’un projecte més ampli (el capítol 1 va ser “Deixar-te córrer“) que, basat en les noves tendències del dret ambiental, defensa el riu com una entitat viva i subjecte de drets. Des d’aquesta perspectiva, el vídeo comença amb un interrogant: en tant que entitat viva, el riu té una llengua? “Traduir des de la vora” pren el Ter com a cas d’estudi amb l’objectiu d’observar-lo especulant sobre diferents formes extralingüístiques amb les quals es podria estar expressant, com per exemple analitzant-ne els colors i les inscripcions que deixa a la llera.

Agraïments infinits: Ricarda Vidal, Madeleine Campbell, África Vidal Claramonte, Aina, Gerard, Joel, Laila, Pol, Queralt, Salamatu, Elisenda Soler, Alícia Casadessús, Iolanda Parés i Pol Aregall.