Dissolution dans la Seine (après Lea Lublin)

2022

Acció

Fet el 22 d’octube de 2022, entre les 8:30 i les 10:45h al Pont Saint Louis, de París.

El 8 de març de 1978, Lea Lublin va submergir des del Pont Marie de París una llista d’interrogacions sobre la dona en les aigües del Sena. L’acte, de caràcter reivindicatiu i simbòlic, representava la dissol·lució en l’aigua de tots els estereotips atribuïts a les dones.

En el marc d’un projecte més ampli sobre els rius com a entitats vives (veure “Deixar-te córrer“, 2021; i “Traduir des de la vora“, 2022) portat a terme en una residència a la Cité International des Arts de París, vaig recollir els tòpics i estereotips que s’atribueixen al riu Sena per fer una reescriptura de les interrogacions que Lublin havia escrit sobre les dones i plantejar, seguidament, un reenactment de la seva acció.

Així, el 22 d’octubre de 2022, entre les 8:30 i les 10:45h, un grup de gent vam submergir les interrogacions sobre el Sena en les seves aigües. 

Agraïments infinits: 9915 Asociación de Coleccionistas Privados de Arte Contemporáneo, Bombon Projects, Sarah Blood, Jósefina Alanko, Nadia Safieddine, Dana Tomečková, Ziro Lu, Angèle Keserwany, Marleine Chedraoui, Armando Duçellari, Amina, Gill Alderman i Ernst.