Una muntanya a dins de casa (Herald St.)

2019

Rajoles i pèsols

Versió de Una muntanya a dins de casa (2018) adaptada a les condicions de l’edifici de Herald St. 13-14, a Londres, en motiu de l’exposició col·lectiva “Second Attention Awareness” (4/05 – 29/06/2019), comissariada per Aina Pomar a SCAN Projects Room.

Diuen que a Vic hi ha una casa construïda damunt d’una muntanya. Diuen que si algú foradés el terra d’algunes cambres del primer pis, s’hi trobaria roca. A l’estació d’Arc de Triomf, a Barcelona, quan encara ens trobem sota terra, trepitjo trossos d’una rajola trencada. cruc-cruc. Els fragments ceràmics, desenganxats i inestables sobre el paviment segueixen el balanceig del meu pes provocat pel desplaçament del meu cos. A l’edifici número 13-14 de Herald Street, a Londres, trossos de rajoles blanques de poliestirè segueixen enganxades en algunes parts del sostre. Algú les havia posat, segurament, amb l’objectiu de fer un aïllament acústic. Més tard, algú altre les va intentar treure. Forces i equilibris en circulació; les del meu cos, les dels cossos dels altres, les de l’espai, el temps i la terra. La imatge d’un pèsol cru sota o sobre una rajola; una muntanya que segueix a dins de casa.

Fotos: Alexander Christie.

Agraïments infinits: Aina Pomar, SCAN Projects, Joana Roda i Bernat Daviu (Bombon Projects), Richard Hards i Ian Waelder.