Les octavianes

2019 – en ruta

Lectures, caminades i (re)escriptures amb els amics i les amigues de l’Octavi

 

En Marc Badia va trobar la segona edició d’un llibre: Recull d’itineraris excursionistes, d’Octavi Artís (Barcelona: Tallers Gràfics Costa, 1920 o 1924). En només 113 pàgines, l’autor descriu 25 rutes “a realitzar en un sol dia”. Totes comencen en una estació de tren i acostumen a acabar en una altra, passant per petits cims, santuaris, fonts, viles i masos.

Els amics i les amigues de l’Octavi som un grup heterogeni que ens trobem quan podem per (re)llegir i (re)caminar les passes i les paraules que Artís va traçar fa un segle. Els camins que va escriure els busquem sobre el territori. Llegim i caminem sabent que les possibilitats de perdre’ns o no poder arribar als punts marcats en els itineraris d’Artís són altes.

De les rutes que anem fent, n’enregistro el track, que després comparteixo a la plataforma Wikiloc, juntament amb una (re)escriptura de l’itinerari que Artís havia descrit fa 100 anys.

El 3 d’agost de 2019 vam fer “De Balenyà a Taradell, Santuari de Puiglagulla, Vilalleons, Castell de Saladeures i Vic“.

L’1 de setembre de 2019 vam fer “De Figaró a Tagamanent, Pla de la Calma, Sant Pere de Vilamajor“.

Agraïments infinits: Marc Badia, Octavi Artís, Jordi Lafon, Montsita Rierola, Aina Roca, Sebastià Masramon, Eva Marichalar, Irene Solà, Oscar Holloway, Blai Marginedas, Sió.