Fuga sonora. Obertura

2020

Acció al Museu Nacional d’Art de Catalunya, resultat d’un any en residència a l’Institut Maria Espinalt, de Barcelona. Amb els i les alumnes Júlia Aguilera, Irene Alemany, Pol Casanovas, Tristan Clemente, Héctor Fayos, Marc Ferrer, Elka Gallardo, Salma Idrissi-Ibrahimi, Daniela Martínez, Luca Perpinyà, Gael Prat, Pau Pujol, Tobias Rosenfeldt, Jordi Saumell, Erol Serrano i Hugo Prat i el professor Guillem Baladia. Coordina Abao A Qu i el Museu Nacional d’Art de Catalunya, dins el programa En Residència de l’ICUB.

 

Podeu consultar el diari del procés de treball el bloc de la residència.

El confinament ens va agafar, com a tants d’altres, en ple procés de treball. Vam seguir estirant del fil com vam poder per continuar amb les qüestions i la feina que teníem engegada. Finalment vam acabar realitzant l’obra Fuga sonora. Obertura. Aquesta ha estat una acció simbòlica per celebrar que ja podem començar a trobar-nos i que les portes ja es comencen a obrir! Sobretot les de casa, però també les dels centres educatius i els museus. Durant el confinament, hem estat enregistrant elements del paisatge sonor de casa nostra. Amb aquestes gravacions hem fet una composició sonora. El dia de la reobertura de portes del Museu Nacional d’Art de Catalunya, el 10 de juny de 2020, la vam deixar sortir per les portes del museu, la vam fer volar cap enfora per alliberar-la.

Agraïments infinits: equip A Bao A Qu, Sandra Figueras, Guillem Baladia, Jordi Casas (control Z), programa EN RESiDÈNCiA i Institut Maria Espinalt.