Eine fluktuierende Gleichzeitigkeit

2021

Happening.

Amb la col·laboració de Mario, Paula, Ute, Stefi, Denis i Jennifer.

Eine fluktuierende Gleichzeitigkeit tracta sobre les memòries personals de diferents persones en relació amb el lloc on actualment hi ha l’edifici de la Kunsthaus Bregenz. El projecte intenta comprendre aquest espai públic no només en termes arquitectònics, ni basant-se només en la història oficial, sinó concentrant-se, també, en les experiències que els veins, els usuaris habituals i els visitants esporàdics han tingut al llarg del temps i en paral·lel a la transformació d’aquest lloc. El procés de treball ha consistit en recollir una gran varietat de memòries de diferents moments. Aquestes s’han presentat com una simultaneïtat viva i fluctuant que habita en aquest lloc per mitjà de dos happenings:

· El primer, realitzat el 22 de juliol de 2021, a les 20h, en què una sèrie de persones portaven al present, per mitjà de la veu, records d’altres que s’havien après de memòria. En el moment en què algú es creuava amb ells, ells explicaven aquell record. Aquesta acció va dur-se a terme amb la col·laboració d’en Mario, l’Ute, la Paula, la Jennifer, la Stefi i en Denis. 

· El segon, realitzat el 29 de juliol de 2021, de les 17 a les 18h, a la terrassa del Café KUB, va consistir en jugar al joc de cartes “Jassen” i prendre una copa. El motiu és que en aquest espai, entre els anys 30 i els anys 60, hi havia una perruqueria regentada pel matrimoni Bertele. El marit, cada tarda, de 5 a 6, deixava el negoci per anar a jugar a cartes al bar amb els seus amics. Durant aquella estona, la seva dona, Anni, es quedava al local treballant. 

A l’espai expositiu de la Galeria Lisi Hämmerle es mostra una selecció de la documentació recopil·lada al llarg de la recerca, així com els mapes de capes històriques en què he geolocalitzat els records i que han servit com a guió pel primer happening.

Agraïments infinits: Kirsten Helfrich, Juan David Galindo, Elisabeth Dobler, Susanna Koch, Lisi Hämmerle, Margit Luerzer, Rudolf Luerzer, Thomas Klagian, Winfried Nussbaummüller, Rudolf Sagmeister, Kathi Sagmeister, Rebecca Paterno, Walter Fink, Eric Smódics, Margit Müller-Schwab, Jürg Zumtobel, Margarete Eberle-Kirchmann, Irma Gerstenmayer, Maria Simma, Gerhard Tauber, Erich Huster, Stefanie Seidel, Mario Levstock, Ute, Paula, Jennifer, Denis, Stefi.