Donar un espai a la confusió

2017
Amb la col·laboració del traductor: Miquel Cabal i Guarro
Instal·lació d’una banderola en un espai exterior.
Impressió digital sobre lona (500 x 75cm).

Els membres del grup Collective Actions es van trobar a l’estació de Firsanovka, a la regió de Moscú, el 28 de gener de 1977 per realitzar l’acció Slogan, que va consistir en penjar una banderola vermella entre dos arbres. El seu objectiu era deixar-la allà perquè, en cas que passés un excurcionista per la zona, la veiés de lluny, sense identificar massa bé de què es tractava aquell objecte, d’on havia sortit, què és el que hi deia i per què. La banderola podia crear un petit moment de confusió.

La frase escrita en aquella banderola és un fragment del llibre Nothing Happens, d’Andrei Monastyrski, membre de Collective Actions. Segons la traducció anglesa més coneguda d’aquesta frase, el seu significat és “I DO NOT COMPLAIN ABOUT ANYTHING AND I ALMOST LIKE IT HERE, ALTHOUGH I HAVE NEVER BEEN HERE BEFORE AND KNOW NOTHING ABOUT THIS PLACE”. De tota manera, segons el traductor Miquel Cabal i Guarro, hi ha un error en aquesta traducció, ja que la frase en rus no diu “NO EM QUEIXO DE RES I HI ESTIC BÉ I TOT, AQUÍ (…)”, sinó “NO EM QUEIXO DE RES I TOT M’ESTÀ BÉ,(…)”.

Seguint la confusió de la traducció anglesa, hem elaborat una banderola pels passejants de Vic, en la qual hi diu, si no ens hem confós, “NO EM QUEIXO DE RES I AQUEST TEXT M’AGRADA I TOT, PER BÉ QUE MAI ABANS NO HE LLEGIT AQUESTES PARAULES I NO SÉ GENS QUÈ VOLEN DIR”.

Agraïments infinits: Miquel Cabal i Guarro, Irene Solà, Arnau Musach, H. Associació per a les Arts Contemporànies de Vic, Jordi (del Museu de l’Art de la Pell), Jordi Lafon, Carles Arimany, Jaume Mercader, Oriol Dot, Joan Dot, Blai Marginedas, Jaume Coll i Mariné, Marta Garolera, Eva Marichalar, Pep Musach, Ariadna Guiteras, Michael Lawton, Sergi Egea i tota la gent que ens vau acompanyar i ajudar a penjar la banderola al Parc de la Bassa de les Germanes Maristes, al costat del Museu de l’Art de la Pell de Vic, el dia 11/02/2017.