Juego de poner un papel dentro de un vaso, y encima una moneda, y…

2021
Cartell de 29,7 cm × 44,6 cm imprès a 2+0 (negre/vermell) i pasquí de 9 x 14cm imprès a 1+1 (negre/vermell). Tot sobre paper Shiro Echo Recycled de 100gr. Lligat amb cordill de cànyem.

Disseny del cartell fet per Control Z Visual, amb assessorament i col·laboració de Jordi Daví en la producció. Impresa a Impremta Daví, Vic. Edició limitada (signada i numerada) de 50, que s’emmarca en el projecte d’edicions d’artista que l’Associació Binari produeix cada any.

Preu: 23€

A finals del 2020, en David Santaeulària, de l’Associació Binari d’Olot, em va convidar a dissenyar una edició limitada per a la col·lecció d’edicions d’artista de l’associació. 

La meva proposta va ser la de fer un cartell per a la performance Otro modo de hacer juegos de manos que havia estat treballant amb l’Alba Sanmartí. El cartell pren com a referència les gràfiques amb què la il·lusionista anglesa Adelaide Herrmann (1853 – 1932), que també va servir de referent per a la performance mencionada, havia anunciat els seus espectacles.

El cartell s’acompanya d’un pasquí amb la reescriptura d’unes instruccions trobades al llibre Engaños a ojos vistas y diversión de trabajos mundanos fundada en lícitos juegos de manos,  de Pau Minguet i Irol, publicat el 1755, per fer un joc de mans amb el propi cartell, tot aprofitant la forma amb què ve presentat (enrollat i lligat).

 

Agraïments infinits: David Santaeulària, Associació Binari, Alba Sanmartí, Bombon Projects (Joana Roda i Bernat Daviu), Jordi Daví, Jordi Salvans, Sandra Ortíz.