Exercicis d’equilibri per a un niu

2015

Capella de Sant Roc (Valls), dins del programa “Dèria”, comissariada per Marina Vives.
Blog de’n Màrius Domingo, ornitòleg vallenc

Fa sis primaveres que la mateixa parella de tudons intenen -sense èxit- construir un niu sobre els cables elèctrics que surten de la façana de casa de la meva àvia. La Matilda, la veïna del davant, diu que ho veu des de la finestra de casa seva. A més, una sèrie de brocs d’alzina van apareixent davant de la porta principal de casa l’àvia. Ella els recull i els guarda per cremar-los a l’hivern. Els tudons encara no han aconseguit fer cap niu.

La Matilda i la meva àvia em van explicar tots els detalls d’aquests fets i altres coses. La conversa va ser gravada, transcrita i analitzada mitjançant el programa informàtic de codificació de dades hyperRESEARCH. De la codificació de la conversa se’n van generar una sèrie de mapes conceptuals. No es descarta la possibilitat que algun d’ells contingui les instruccions per a la construcció exitosa d’un niu per als tudons.

Agraïments infinits: Maria Coma Gorchs, Matilda, Marina Vives, Màrius Domingo, Sergi Egea, Jordi París, Maria Verdaguer, Joan Dot, el senyor de Ràdio Fabregat (Barcelona).