Quasi veu. Episodi 3: “Més Enllà”

24 d’abril, 2021, de 15 a 17h, al costat de la Casa Modernista que hi ha al pati de davant del Centre d’Art Tecla Sala.

Episodi radiofònic número 3 del programa Quasi veu.

Quasi veu és un projecte artístic i d’investigació impulsat per Departament de Cultura de la Generalitat i la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya, que s’articula a l’entorn de la veu i es desplega en tres formats: un programa de ràdio en forma de podcasts, intervencions artístiques presencials a cada Centre d’Art a partir de la idea de Speaker’s Corner i una plataforma web. El motor del projecte és un equip de recerca i tasques curatorials format per Alexandra Laudo, Anna Dot, Oscar Holloway, Andrea Valdés, Fito Conesa, Caterina Almirall i Joan Burdeus; encarregats d’establir el marc conceptual, generar continguts i escollir artistes i col·laboradors. La columna vertebral del projecte estarà formada per vuit episodis del programa de ràdio i vuit Speakers’ Corner corresponent als vuit centres de la Xarxa.

L’episodi 3 “Més Enllà”, es va portar a terme a l’Hospitalet de Llobregat, on la proposta va prendre el format d’una taula de ràdio a l’aire lliure per anar a la recerca de les veus d’altres temps; veus que, emeses en èpoques passades, podem recuperar en les seves trajectòries per les ones sonores d’avui. Amb aquesta idea, es va tractar la història de les ràdios lliures de la ciutat i els fantasmes del present. Aquest capítol va comptar amb la participació de les artistes Ariadna Guiteras, Sitesize, Muntadas i Mercedes Pimiento i Antonio R. Montesinos; a més dels professionals de la ràdio vinculats a la passada ràdio municipal de L’Hospitalet de Llobregat, Marga Solé, Jordi Mèlich, Joan Carles Valero i Francisco Javier Rodríguez Baena.

La conducció de l’episodi va comptar amb el suport i afecte de Caterina Almirall, i l’assistència tècnica de Xavi Rodríguez Martín i Enrique Doza.

Agraïments infinits: Caterina Almirall, Ton Granero, Antoni Muntadas, Jordi Mèlich, Marga Solé, Joan Carles Valero, Francisco Javier Rodríguez Baena, Ariadna Guiteras, Sitesize (Elvira i Joan), Mercedes Pimiento i Antonio R. Montesinos, Andrea Nacach, Ester Martínez, Andreu Masip, Xavi Rodríguez Martín, Enrique Doza, Emiliana Larraguibel, Fito Conesa, Joan Burdeus, Andrea Valdés, Alexandra Laudo i Oscar Holloway.